Följ stegen nedan för att komma igång.
Om du inte redan gjort det så rekommenderar vi att du läser mer om tjänster och tjänsteleverantörer på https://www.ip-only.se/privat/tjanster/ via någon annan uppkoppling.

1. Säkerställ att en grön lampa (Power) och en grön lampa (WAN) lyser på din fibermottagare. Lyser inte lamporna, kontrollera att fibermottagaren (Mediaomvandlaren) är ansluten till eluttag.
2. Koppla in en nätverkskabel direkt mellan dator och din fibermottagare till uttaget LAN 1.
3. Säkerställ att din dator inte har någon annan anslutning till Internet via gammal anslutning eller WiFi, t.ex. den internetanslutning du använt tidigare. Använder du sedan tidigare trådlöst Internet hemma så dra ur strömsladden till den utrustningen.
4. Starta din webbläsare (t.ex. Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Google Chrome) Du bör då komma automatiskt till IP Onlys kundportal. Händer ingenting skriv in adressen https://www.ip-only.se/privat/tjanster/ i webbläsarens adressfält.
5. Du kommer då till IP-Only registrerings- och beställningsportal där du anger din kundinformation (namn, fakturaadress osv). (Bara nödvändigt allra första gången) för att få inloggningsuppgifter och adress för till kundportalen.
6. Beställ de tjänster du önskar från valfri tjänsteleverantör.
7. När registrering och beställning är gjord så fungerar det direkt att komma ut på Internet. Din tjänsteleverantör kan berätta mer om hur du kommer vidare och ansluter fler datorer och eventuell ytterligare nätverksutrustning.
Om det av någon anledning inte fungerar för dig att komma ut på Internet, försök följande:
1. Starta om din dator.
2. Kontrollera så ditt nätverkskort kommunicerar (det ska blinka oregelbundet på den lilla lampan märkt LAN1 på fibermottagarens framsida).
3. Kontrollera att din dator är inställd att erhålla IP-adress automatiskt

Fungerar det fortfarande inte, kontakta:

Ip-only.se
Tel. 0200-430000
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På kundforumet kan du själv hitta svar på många av de vanligaste frågorna. För att komma till kundforumet kan du klicka här: https://kundservice.ip-only.se/org/ip-only/