Hellvi Fiber Ekonomiska Förening
Trivselkväll söndagen den 5 april Påskdagen kl.18.00

Välkomna till en kväll med Hellvi Fiber då vi förutom att bara umgås och ha det trevligt kommer att informera om hur vi ligger till med fiberarbetet. Informationen börjar kl 18.00 och glider över till trivselkvällen ca 19 med servering av öl, vin och korv mm. Självklart ska styrelsen under hela kvällen försöka svara på de frågor som kommer upp. Vi träffas som vanligt i Sportklubbens stuga som ligger mitt emellan Hellvi skola och avtagsvägen till Kyllaj. Skylt idrottsplats ca 600 meter från bägge hållen. Arrangemanget sker i samarbete med Hellvi Sportklubb som håller i kvällen.

Statusrapport

Som vi ligger till just nu så är det bara 3 tomter kvar som ska grävas på St. Olofsholmsvägen och 2 st bredvid Kerstin Ribeiro. Det är också ungefär 10 fastigheter kvar nere på Hide. Nere på Lörje är det i stort sett färdigt. Just nu har vi ett problem uppe på Lilla Ire där det krävs en arkeologisk insats för att vi ska kunna komma vidare till de två sista fastigheterna där. Vi är nu inne i nästa skede då fiberblåsningen ska planeras. Hur tidplanen kommer att se ut är det för tidigt att berätta om, men vi har ambitionen att vara klara och att nätet ska vara igång till sommarperioden. Ekonomiskt ser allt bra ut eftersom projektet har löpt på smidigt med hjälp av mångas fantastiska frivilliginsatser. Vid trivselkvällen ska vi kunna berätta mera.

Vi kommer också inom kort gå ut med information om hur tidplanen ser ut. Medieomvandlare behöver inte monteras för att fiberblåsningen skall kunna ske, men redan nu är det bra om ni kontrollera att inne-fiber-slangen är avklippt till lagom längd och sitter upprullad i boxen. Detta måste vara gjort när fibern skall blåsas vilket kommer att ske snart.

Välkomna

Styrelsen