Projekstart

Vi börjar närma oss en projektstart. Styrelsen har planerat fibersträckningen och påbörjat markavtal mm. Vi har nu fått in offerter och kan göra en mer realistisk budget. I början av projektet hade vi fått in beräkningar på kostnaderna som nu visat sig ligga långt ifrån den kostnad som vi nu fått fram, ca 5,2 milj. Framförallt har fibersträckningen ökat samtidigt som kostnaden per meter stigit. Vi behöver nu gräva nästan fem mil för att nå alla. Att klara av en anslutningskostnad på 5000 kr har därför visat sig omöjligt.

Vi planerar att erbjuda ett öppet nät där medlemmen själv bestämmer vilken tjänst som man vill ha med korttidsalternativ, av-och-påslagning av abonnemang för exempelvis fritidsboende. Inga inlåsningar eller långa bindningstider krävs heller vid enskild anslutning.

Lev logos 8

Dessa tjänsteleverantörer finns för närvarande i det planerade nätet. Gå till respektive leverantörs hemsida för närmare uppgift om priser mm.
Alternativt och enklare är att följa länken nedan till Uppsala stadsnät som har samma nätleverantör som vi planerar. Här finns en bra beskrivning av tjänsteleverantörenas priser.

http://www.uppsalastadsnat.se/oppet-nat-tjanster/

Vi har nu gått ut till medlemmarna och de som registrerat sig som intresserade för att höra hur de ställer sig till två olika alternativ. Tillhör du en av de intresserade eller till och med är medlem och inte har fått ett mejl i frågan, så hör av dig snarast till någon i styrelsen eller via
mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Styrelsen kommer att gå ut med definitiva besked via hemsidan och på annat sätt när vi kunnat bearbeta svaren på förfrågan. Styrelsen måste också se till att alla avtal finns på plats innan vi kan gå ut med definitiv anmälan.